top of page

Buddha Bowl - Jūsų sveikesniems pietums

Buddha Bowl (liet. Budos dubenėlis) - tai iš esmės yra paprastas vieno dubenėlio patiekalas, paprastai vegetariškas arba veganiškas, kuriame yra ryžių, ankštinių daržovių, šviežių daržovių ir augalinių baltymų. Dažniausiai jie patiekiami šalti, tačiau kai kurie variantai patiekiami su šiltu pagrindu. Nors įprastai budos dubenėliai būna vegetariški, juos galima papildyti ir gyvūninės kilmės baltymais: mėsa, žuvimi, kiaušiniais ir kt.


Tikroji priežastis kodėl šis patiekalas yra vadinamas Budos vardu nėra žinoma, tačiau knygos apie Budos dietą (angl. Buddha‘s Diet: The Ancient Art Of Losing Weight

Without Losing Your Mind) vienas iš autorių D. Zigmondas, leidiniui Epicurious.com pasakojo, jog kiekvieną rytą Buda keldavosi prieš aušrą ir pasiėmęs savo dubenėlį vaikščiodavo po apylinkes, o vietiniai gyventojai, kaip auką, Budai į dubenėlį įdėdavo ką buvo užauginę.


Šie maisto dubenėliai yra labai geras sveiko ir subalansuoto maisto pavyzdys. Didžiąją dalį dubenėlio sudaro šviežios daržovės, o likusią - sveikas angliavandenių ir baltymų mišinys.



Įprastai Buddha Bowl dubenėlis formuojamas iš šių komponentų:

  1. Nesmulkinti grūdai – įvairūs ryžiai, bolivinė balanda, faro, soros, bulguras, grikiai, sorgai ir t.t.

  2. Augalinės kilmės baltymai - tofu, įvairios pupelės, lęšiai, avinžirniai ar kiti augaliniai baltymai.

  3. Šviežios arba keptos daržovės.

  4. Žalumynai, mikrožalumynai ar daigai.

  5. Šviežios žolelės - bazilikas, kalendra, krapai, petražolės, mėtos.

  6. Padažas - žemės riešutų padažas, tahini padažas, miso padažas, ponzu padažas ir kt.

  7. Riešutai arba sėklos – moliūgų sėklos, sezamo sėklos, saulėgrąžų sėklos, pekano riešutai, migdolai, graikiniai riešutai ir kt.


21diena.lt pavasario ir vasaros meniu Jūs ir vėl rasite jau taip pamėgtus "Buddha bowls" dubenėlius. Juos galima valgyti šaltus, todėl puikiai tinka šiltojo sezono metu, daug keliaujantiems ar neturintiems galimybės pasišildyti maisto žmonėms.





318 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page