top of page

Pavasaris - puikus metas atsinaujinti

Atnaujinta: 2022-04-22

Visi norime gyventi tvariau, atsisakyti gamtą teršiančių medžiagų. Ne išimtis ir 21diena.lt, siekiame tausoti gamtą, todėl pagaliau, po ilgų paieškų, radome sprendimą ir atnaujiname 70% savo produktų pakuotes. Naujoji pakuotė yra labiau draugiška gamtai, pagaminta iš cukranendrių pluošto, perdirbama, biologiškai skaidi, jas galima 100% kompostuoti, todėl nėra būtina rūšiuoti. Šią pakuotę, taip pat saugu naudoti mikrobangų krosnelėje bei laikyti šaldiklyje.



21diena.lt tikimės, kad ateityje mūsų visa pakuotė bus 100% tvari. O iki tol norime plačiau pasidalinti informacija apie savo pakuotę, kodėl pakuojame būtent taip ir kaip mūsų klientai gali ją utilizuoti suvartojus produktą.


Mūsų nuolatiniai klientai tikrai žino buvusios pakuotės privalumus ir trūkumus, na, o naujieji, kurie nuspręs išbandyti mūsų 21diena.lt mitybos programų paslaugą, tikimės įžvelgs jau tik privalumus. Labai svarbu paminėti, kad atnaujinus pakuotę į ekologišką, pats maisto pateikimo principas išlieka toks pats. Pagamintas maistas yra pakuojamas porcijomis į atitinkamus indelius, kurie yra užlydomi specialia plėvele. Pagrindinis indelių užlydimo privalumas, tai žinoma higiena bei galimybė išlaikyti maistą ilgiau šviežią, kadangi po supakavimo patiekalų nepasiekia oras. Visada savo klientams rekomenduojame, apsauginę plėvelę nuimti tik tada kai iš ties planuojate valgyti maistą, o ne vedini smalsumo, kas bus pavyzdžiui šiandien vakarienei. Beje, nuo ekologiškų indelių, apsauginė pakavimo plėvelė nusiims lengviau lyginant su senąja mūsų pakuote. Lengvesnis plėvelės nuėmimas buvo vienas iš mūsų nuolatinių klientų prašymų, kurį pagaliau pavyko įgyvendinti.


Taigi trumpai apie pagrindinę pakuotę ir jos rūšiavimą:

1. 21diena maišelis. Pagamintas iš perdirbto popieriaus. Biologiškai suyra. Rūšiavimas nebūtinas arba rūšiuojamas kaip popierius.

2. 21diena baltos spalvos indeliai su maistu. Pagaminti iš cukranendrių pluošto. Perdirbamas, 100% kompostuojamas. Biologiškai suyra. Rūšiavimas nebūtinas.

3. 21diena juodos spalvos indeliai su maistu. Pagaminti iš plastiko. Perdirbamas. Rūšiavimas – plastikas. Indeliai prieš rūšiuojant turi būti išplauti.

4. Apsauginė pakavimo plėvelė. Pagaminta iš plastiko. Perdirbama. Rūšiavimas – plastikas.

5. Vaisių maišeliai. Pagamintas iš perdirbto popieriaus. Biologiškai suyra. Rūšiavimas nebūtinas arba rūšiuojamas kaip popierius.

6. Skaidrūs užkandžių indeliai, padažų indeliai. Pagaminti iš augalų masės (PLA) – universalios medžiagos, pagamintos iš 100 % atsinaujinančių resursų, tokių kaip kukurūzai, kviečiai bei kiti augalai, kuriuose gausu krakmolo. 100% kompostuojami. Biologiškai suyra. Rūšiavimas nebūtinas.


21diena.lt ir toliau ieškos būdų kaip tapti labiau tvariems. Seniai svarstome galimybę naudoti ir daugkartinio naudojimo indus. Tikimės netrukus atrasti mūsų produktui tinkamą ir higienos normas atitinkančią pakuotę.


Mes taip pat ieškome ir kitų būdų mažinti anglies dvideginio pėdsakus (ang. Carbon footprint) savo veikloje, bet apie tai jau kituose mūsų straipsniuose. Sekite naujienas. O nebandžiusius mūsų mitybos programų siūlome jas išbandyti. Pasinaudokite šiuo metu galiojančiu nuolaidos kodu: pirmaskartas.

151 peržiūra0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page